Sådan skriver du et dansk CV for chauffør: Guide og eksempler

I det tempofyldt transportsektor og med den stigende efterspørgsel efter pålidelige chauffører i Danmark er det vigtigt at skrive et godt CV, der adskiller sig fra konkurrenternes. Dette job involverer mere end blot at betjene et køretøj; Det kræver exceptionelle navigationsevner, opmærksomhed på detaljer og et stærkt engagement i sikkerhed.

Vidste du, at dårligt formaterede og generiske CV'er kan føre til afslag på din ansøgning, selvom du har professionelle kørekvalifikationer og erfaring? Med vores ansøgersporingssystem (ATS) venlige skabeloner og ekspertvejledning maksimerer vi dine chancer for at sikre dig dit drømmejob og fremskynde din karriere.

Find den skabelon der passer bedst til dit chauffør CV, her.

Opret dit professionelle CV nu

CV-eksempel chauffør

Driver

Download dette CV-eksempel - Chauffør CV

Harry præsenterer sine fem års erfaring og færdigheder som en sikkerhedsfokuseret tunggodschauffør. Han demonstrerer færdigheder i at køre tunge transport, overholdelse af regler og navigere i forskellige vejnetværk. Hans professionelle Otago CV-skabelon fremhæver ekspertise inden for vedligeholdelse af køretøjer, viden om danske vejnet og kendskab til fartskriversystemer.

CV-skrivningsprocessen: Hvor skal man starte?

Hvis du stræber efter at få et kørejob i Danmark, er det vigtigt at skabe et imponerende CV for at skille sig ud. At vide hvor du skal starte, er vigtigt, uanset om dit karrieremål er at være buschauffør, lastbil-, 7,5 tons chauffør eller leveringschauffør for et supermarked som Bilka eller madleveringsfirma som Just Eat.

Master CV 

Et master-CV er et omfattende dokument, hvor du samler alle dine vigtige og væsentlige oplysninger om dine kørekvalifikationer, færdigheder og erfaringer. Dette dokument er værdifuldt at have samt sparer det dig tid og kræfter når du skal lave dit CV. Hold dette dokument opdateret, så du lettere kan matche dine job mål, når du skriver dit CV.

Jobspecifikt CV

Et jobspecifikt CV er en skræddersyet version, du laver med information fra dit master-CV. Dette CV skal være målrettede til det job du søger, her bruge du nøgleord fra jobbeskrivelsen og fokusere på de kvalifikationer, færdigheder og erfaringer du har, der er relevante for det job du søger. Når du tilpasser dit CV til stillingen, maksimerer du dine chancer for at sikre dig jobbet.

Hvad skal man inkludere i et CV til chauffør?

Hvis du vil skrive et CV til et chaufførjob, skal du give et samlet overblik over dine kvalifikationer og hvorfor du er egnet til stillingen. Lad os kigge på de skellige sektioner, hvor vi starter med personlige profil, og får lavet et professionelt CV til dit drømmejob. Hvis du har lidt eller ingen erfaring, har vi inkluderet nogle nyttige tips til at hjælpe dig i gang.

Sådan skriver du en personlig profil tekst på et CV til chauffør

Din personlige profil er afgørende for at opsummere dine relevante kvalifikationer, erfaringer og karriereønsker. Det er en mulighed for at gøre et stærkt førstehåndsindtryk på potentielle arbejdsgivere og fremhæve dine unikke styrker.

Pro tip

Hvis du har lidt eller ingen erhvervserfaring, kan du bruge din uddannelse, relevante praktikophold, projekter eller overførbare færdigheder i din personlige profil.

Lastbilchauffør – eksempel på personlig profil

Erfaren og pålidelig lastbilchauffør med 8 års erfaring og indgående kendskab til danske vejnet, regler og navigationsfærdigheder. Dokumenteret historik for sikker og effektiv transport af varer. Stærk ekspertise i håndtering af forskellige lasttyper og opretholdelse af køretøjers integritet. Forpligtet til at overholde stramme tidsplaner og prioritere sikkerhed. Jeg vil gerne bruge min ekspertise og lastbilchaufførcertifikat i en velrenommeret organisation.

Pakkebud – eksempel på personlig profil

Effektiv pakkebud med 2 års erfaring og fremragende kendskab til lokale ruter, trafikmønstre og effektive navigationsstrategier. Stærke kommunikations- og kundeserviceevner, der sikrer positive interaktioner med kunderne. Dokumenteret evne til at styre tid effektivt, overholde stramme leveringsfrister og håndtere flere leverancer. Forpligtet til enestående service, opretholdelse af køretøjers renlighed og sikker transport af varer.

Vognmand – eksempel på personlig profil

Pålidelig vognmand med 8 års ekspertise inden for sikker og effektiv transport af gods. Indgående kendskab til danske vejnet, regler og lasthåndtering. Dygtig til at betjene specialudstyr og løse udfordringer under forskellige kørselsforhold. Forpligtet til køretøjsintegritet og optimering af ruter til rettidige leveringer.

Buschauffør – eksempel på personlig profil

Professionel og kundeorienteret buschauffør med 5 års erfaring og engagement i passagersikkerhed og tilfredshed. Fremragende kendskab til lokale ruter, trafikregler og effektiv navigation. Stærke kommunikations- og interpersonelle færdigheder, der sikrer en behagelig og komfortabel oplevelse for passagererne. Dokumenteret evne til at håndtere forskellige passagerbehov, håndtere udfordrende situationer og overholde tidsplaner. Forpligtet til at vedligeholde en ren og velholdt bus, samtidig med at den leverer pålidelig service.

Lokomotivfører – eksempel på personlig profil

Dedikeret og sikkerhedsbevidst lokomotivfører med 5 års erfaring og ekspertise inden for effektiv og pålidelig transport. Omfattende viden om jernbanenet, signalsystemer og sikkerhedsprocedurer. Stærke problemløsningsevner og ro i uventede situationer. Fremragende kommunikations- og teamwork-evner for problemfri koordinering. Forpligtet til at levere punktlige, komfortable og sikre rejser for passagerer.

Supermarkedschauffør – eksempel på personlig profil

Erfaren supermarkedschauffør med en dokumenteret historik for rettidig og effektiv service. Med 3 års erfaring og kendt for enestående kundeinteraktion. Engageret i kundetilfredshed og dygtig til rutenavigation. Klar til at bidrage med ekspertise til et dynamisk leveringsteam.

Se vores artikel om at skrive en overbevisende personlig profil på dit CV, der passer med dine karriereønsker.

Opret dit professionelle CV nu

Hvilke færdigheder skal jeg sætte på mit CV for chauffør?

Driver_skills

At kunne betjene et køretøj kræver forskellige lokale og kommercielle kørefærdigheder. Uanset om du søger en stilling om at køre en lastbil, bruge en gaffeltruck på et lager eller levere varer, kræver disse jobs en lang række færdigheder samt teknisk viden, der minder om en mekanikers.

Når du laver dit CV, er det vigtigt at inkludere en kombination af hårde og bløde færdigheder, der er relevante for den specifikke rolle, du gerne vil have. Lav en liste over bløde og hårde færdigheder for at fremhæve specialiseringer, certificeringer og teknisk ekspertise, der er relevant for den stilling du søger.

Du bør også overveje at tage de overførbare færdigheder med, som du har fået fra deltidsarbejde eller lærepladser, hvis de er relevante for din næste rolle.

Hvis du vælger at lave en færdighedsbaseret CV, kan du fremhæve disse færdigheder, hvis du har lidt eller ingen erhvervserfaring.

Bløde færdigheder

  • Fremragende kommunikation
  • Kundeservice
  • Tidsstyring
  • Pålidelighed og punktlighed
  • Problemløsning
  • Tilpasningsevne
  • Opmærksomhed på detaljer
  • Uafhængighed
  • Samarbejde
  • Stresshåndtering
  • Professionalisme
  • Arbejdsetik
  • Fleksibilitet
  • Sikkerhedsbevidsthed

Hårde færdigheder

  • Gyldigt og rent kørekort
  • Kendskab til danske vejregler
  • Vedligeholdelse og inspektion af køretøjer
  • GPS-navigation og kortlæsning
  • Manøvrering af store køretøjer
  • Betjening af specialudstyr
  • Fartskriversystemer og registrering
  • Ruteplanlægning og optimering
  • Fareopfattelse og defensiv kørsel
  • Håndtering af gods
  • Lastning og sikring af køretøjer
  • Førstehjælp og nødhjælp
  • Systemer til sporing af køretøjer og telematik
  • Sikkerhedsfunktioner og vedligeholdelse af køretøjer

En udlært buschaufførs CV bør fremhæve stærke navigationsevner, engagement i passagersikkerhed og exceptionelle kundeservicefærdigheder. Fremhæv overholdelse af færdselsloven, nøjagtig registrering og udfør inspektioner før turen. Vis dine praktiske kommunikationsevner, for at sikre en behagelig oplevelse for passagererne. Du skal have en kategori B+D kørekort med mindst 2 års erfaring. At demonstrere vilje til at ville lære og gå videre til tilsyns- og ledelsesroller viser også ambition og lysten til at ville udvikle sig.

En dygtig buds CV bør vise exceptionelle tidsstyringsevner, en solid forståelse af ruteplanlægning og en forpligtelse til levering til tiden. Fremhæv din evne til at håndtere forskellige typer gods, hvilket sikrer korrekt lastning, sikring og aflastning. Vis din opmærksomhed på detaljer ved at vedligeholde leveringsoptegnelser og verificere forsendelsesnøjagtigheden. Vis din evne til at navigere effektivt ved hjælp af GPS og opretholde en ren kørebog, mens du administrerer en stor mængde leverancer.

I et CV for lastbilchauffør i kategori C bør man lægge vægt på ekspertise inden for betjening af tunge godskøretøjer, overholdelse af sikkerhedsbestemmelser og effektiv styring af kompleks logistik. Vis dine færdigheder i at udføre inspektioner før rejsen, nøjagtigt registrere leverancer og kilometertal og administrere lastning og aflastning af gods. Fremhæv din evne til at navigere i forskellige terræner og opretholde køretøjets ydeevne gennem rutinemæssige vedligeholdelsestjek. Vis din dedikation til tidsfølsomme leverancer, tilpasning til skiftende tidsplaner og effektiv koordinering af flere leverancer inden for stramme tidsrammer.

For flere ideer til, hvad du skal inkludere i din færdighedssektion, kan du læse vores artikel om hvilke færdigheder du skal sætte på dit CV.

Sådan skriver du erhvervserfaring på et CV til chauffør

Driver_experience

Generelt bør du adskille dine arbejdsopgaver fra dine præstationer for at vise den praktiske anvendelse af dine kørefærdigheder, for yderligere at forstærke dine færdigheder til dit ønskejob.

Tag et kig på følgende eksempler på erhvervserfaring på CV:

Eksempel på buschaufførs erhvervserfaring på CV:

Buschauffør, Movia, København, 2018 – nu

Betjener busser sikkert til at transportere passagerer til deres destinationer og overholder færdselslove og virksomhedsregler. Udfør inspektioner før turen for at sikre, at bussen fungerer korrekt, og rapporter eventuelle problemer eller vedligeholdelsesbehov. Opretholder nøjagtige optegnelser over daglige ruter, passagertal og eventuelle hændelser eller ulykker under vagten. Følg etablerede ruter og tidsplaner, og justere for at imødekomme trafik eller uventede forsinkelser.

  • Implementerede et nyt rutesystem, der reducerede rejsetiden med 10 % og forbedrede punktligheden med 15 %.
  • Anerkendt for fremragende kundeservice og opnåede en kundetilfredshedsvurdering på 95%.
  • Gennemført defensiv køretræning resulterede i nul forebyggelige ulykker eller hændelser i de sidste to år.

Eksempel på lastbilchaufførs erhvervserfaring på CV:

Lastbilchauffør, Streamline Logistik, Næstved, 2018 - nu

Sørger for sikker drift af tunge godskøretøjer til transport af gods og følger nøje færdselslove og virksomhedsregler. Udfører grundige inspektioner før rejsen, og rapportér straks eventuelle problemer eller vedligeholdelsesbehov for at opretholde korrekte arbejdsforhold. Opretholder nøjagtige og detaljerede optegnelser over leverancer, kilometertal og eventuelle hændelser eller ulykker under transport. Tilpasser til planlagte ruter og tidsplaner. Overholder nøje sikkerhedsprocedurer og protokoller, og sørg for sikker lastning og aflastning af varer.

  • Strømlinet leveringsoperationer ved at implementere et innovativt rutesystem, der reducerer leveringstiden med 20 %.
  • Modtog anerkendelse for at opretholde en upåklagelig sikkerhedsrekord og konsekvent overholde leveringsfrister.
  • Gennemført specialiseret uddannelse i avancerede køreteknikker, forbedring af køretøjshåndteringsfærdigheder og reduktion af brændstofforbruget med 15 %

For flere detaljer om at inkludere dette afsnit på dit CV for chauffør, se vores artikel om hvordan du fremhæver erhvervserfaring på dit CV.

Yderligere erfaring på CV for chauffør

Hvis du har vundet priser eller fået nogle udmærkelser, har taget kurser i mekanisk, navigation eller førstehjælpe kan du sætte informationen under yderligere erfaring hvis det er relevant for den stilling du søger.

Opret dit professionelle CV nu

Sådan skriver du uddannelse på et CV for chauffør

Mens uddannelsesmæssige kvalifikationer til denne type af jobs typisk ikke er påkrævet, vil arbejdsgivere ofte gerne have at man har en uddannelse såsom erhvervsskole. Ud over uddannelse er certifikater og licenser afgørende for visse stillinger, især for at køre tung transport. For alle stillinger hvor man skal kører, skal du have et certifikat for faglig kompetence samt et kørekort.

Når du skriver uddannelse på dit CV, skal du give et overblik over din uddannelsesmæssige baggrund og fremhæve yderligere kvalifikationer eller uddannelser. Medtag alle relevante kurser og certifikater relateret til kørsel eller køretøjer, såsom et vejgodstransportuddannelsen eller et specialiseret kørekursus i bilreparation, for at demonstrere dine kørefærdigheder og køretøjsekspertise.

I Danmark kan man opnå uddannelsesmæssige kvalifikationer til en kørende rolle gennem specifikke certificeringer og erhvervsuddannelser. For eksempel, for at få kørelærer certifikat skal du have gennemført et pædagogisk undervisningsforløb, denne kvalifikation er afgørende for kørelærere.

  • Førere af tunge godskøretøjer eller køretøjer til transport af passager skal erhverve det obligatoriske certifikat for faglig kompetence ved at gennemføre 5 dages efteruddannelse hvert femte år.
  • Erhvervsmæssige kvalifikationer såsom kategori C-certifikatet i kørsel af godskøretøjer eller kategori B i kørsel af personbiler kan også forbedre dine kørekvalifikationer.
  • Yderligere kurser i bil teknik eller mekanik kan give værdifuld viden om vedligeholdelse og fejlfinding af køretøjer.

Kombinationen af uddannelsesmæssige kvalifikationer, praktisk erfaring og licenser styrker dine muligheder i den konkurrenceprægede kørebranche.

Uddannelseseksempler på et chauffør CV:

Vejgodstransportuddannelsen, AARHUS TECH, Aarhus, 2022

Buschauffør i kollektiv trafik, UCplus, Skovlunde, 2020

Hvilke kurser og certificeringer kan du have på dit CV til chauffør?

Du kan altid forbedre dig som chauffør og tage relevante kurser for at bedre dine chancer når du søger job.

Herunder kan du se eksempler på kurser du kan tage: 

Eksempel 1: 

Kategori C kørekort i kørsel med godskøretøjer, DEKRA.dk, Vejen, 2021. 

”Deltageren kan føre køretøjet rationelt med hovedvægt på sikkerhed, anvende reglerne og har kendskab til sundhed, færdsels- og miljøsikkerhed, service og logistik mv. jf. Færdselsstyrelsens bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport.”

Eksempel 2:

Lovpligtig EU-efteruddannelse for godschauffører, Frederiksberg, 2019.

Hvordan skriver man et CV til chauffør uden erfaring?

Hvis du har lidt eller ingen erhvervserfaring kan du vælger at lave en færdighedsbaseret CV, her kan du fremhæve overførbare færdigheder, du har fået fra deltidsarbejde, frivilligt arbejde, fritid eller lærepladser, hvis de er relevante for din næste rolle.

Vigtige takeaways

At skrive et godt CV kræver en finesse for at trives i den krævende og konkurrenceprægede transportbranche. Du skal lægge vægt på din kørselsekspertise, erhverve relevante kørekort, kvalifikationer, udvise fleksibilitet og vilje til at overholde streng regler. Ved hjælp af praktiske eksempler og indsigtsfulde tips i denne guide kan du nemt oprette et CV der er skræddersyet til dit karriereønske, uanset om du er på begynderniveau eller søger at fremme din karriere og forbedre dit CV til chauffør roller på et mere krævende niveau.

Næste skridt?

Hvis du leder efter en praktisk CV-skabelon til chauffør stillinger, er vores CV-skrivningsservice her for at hjælpe dig. Spar tid og kræfter ved at bruge vores forud designede skabeloner, der er skræddersyet til dine jobønsker.

Opret en konto, og vælg en professionel CV-skabelon, der passer til dine karriereambitioner. Hvis du vil have yderligere støtte og inspiration til at forfølge en chauffør rolle, kan du kigge på vores karriereblog, hvor du finder værdifuld information og tips til at hjælpe dig med at lande en samtale til dit drømmejob.

Ofte stillede spørgsmål

1. Hvordan skriver jeg et CV som chauffør? 

For at skrive et godt chauffør CV kommer her nogle tips:

  • Fremhæv dine relevante færdigheder, erfaringer og kvalifikationer.
  • Medtag vigtige kørekort og certifikater.
  • Brug specifikke eksempler, handlingsrettet indsigt og kvantificer dine resultater.
  • Skræddersy din jobansøgning med et følgebrev, der stemmer overens med dine karrieremål og arbejdsgiverens krav.

2. Hvordan beskriver jeg min kørekortskategori på CV'et?

borger.dk kan du finde information om de forskellige kørekort kategorier, her finder du også information om hvilken krav du skal opfylde for at få diverse kørekort, du kan bruge beskrivelsen her til dit CV.

3. Er det nødvendigt at inkludere en profiltekst i min chauffør-CV?

Ja, En personlig profil, giver et billede af hvem du er som person, relevant erfaring, bløde færdigheder og kvalifikationer for det ønskede job. Dette er det første rekrutteringsfolk eller ansættelsesledere ser, når de kigger på dit CV. Derfor er det vigtigt med denne tekst.

4. Hvordan kan jeg fremhæve min erfaring som chauffør?

Du kan inkludere vigtige informationer som dine fulde kørekortoplysninger, køreerfaring og relevante certificeringer. Fremhæv din viden om vedligeholdelse af køretøjer, overholdelse af færdselslove og kendskab til ruteplanlægningssoftware eller GPS-systemer. Medtag specialiseret køreerfaring eller -kvalifikationer, f.eks. lastbil- eller passagertransport. Endelig skal du lægge vægt på bløde og hårde færdigheder som viden om trafiksikkerhed, fremragende kommunikationsevner og punktlighed.

5. Hvad skal jeg nævne om mine tidligere arbejdsgivere?

Det er altid en god ide at angive hvor du har arbejdet henne, hvor længe og hvilken ansvarsområder du har arbejdet med.

6. Skal jeg inkludere referencer i mit CV?

Der er flere måder at inkludere referencer på dit CV. Hvis der ikke står noget i stillingsannoncen om at oplyse referencer, behøver du ikke angive dem men nævn gerne, at referencer oplyses på forespørgsel. Dette er det eneste du behøver at oplyse på dit CV. Inkluder en kort sætning på CV’et f.eks. ”Referencer oplyses på opfordring” eller ”Referencer oplyses ved forespørgsel”. Ofte vil du blive spurgt om referencer under eller efter jobinterviewet.

7. Hvordan kan jeg vise mine bløde færdigheder i CV'et?

De bløde færdigheder skal altid angives i den personlig profil tekst øverst på CV’et.

8. Er der nogen særlige kurser eller certificeringer, der kan styrke min chauffør-CV?

Som lastbilchauffør kan man løbende gå på efteruddannelse og tage relevante kurser og certifikater. For eksempel:

ADR-certifikat: Påkrævet certifikat for lastbilchauffører der transporterer farligt gods.

Lovpligtig EU-efteruddannelse for godschauffører: genopfriskningskursus er obligatorisk i EU for lastbilchauffører med erhvervskørekort til godstransport (C og CE). Denne efteruddannelse omfatter forskellige kurser med fokus på sikkerhed, miljø og faglige færdigheder.

Relaterede artikler

Mere end 112.872 brugere har allerede oprettet deres CV

Med CVmaker kan du nemt og hurtigt oprette et iøjnefaldende og professionelt CV på kun 15 minutter.

Opret dit CV

Du har 65% større chance for at få et job.